ASM opleidingen

Ga de strijd aan tegen beweegarmoede met kwalitatieve beweegprogramma’s! De ASM-opleidingen zijn speciaal ontwikkeld om het ASM te leren implementeren binnen trainingen, lessen en behandelingen. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier! In de opleidingen wordt vanuit een wetenschappelijke en praktische achtergrond geleerd beweegprogramma`s te ontwerpen, te verantwoorden en uit te voeren.

Advanced opleiding (4 dagdelen)

Leer vanuit een wetenschappelijke en praktische onderbouwing leuke en kwalitatieve beweegprogramma’s te schrijven voor een op maat gemaakte breed motorische ontwikkeling in de sport, de revalidatie en de gymles. De ASM-instructeursopleiding Advanced is het eerste niveau van bekwaamheid in het ASM en is aanvullend op de al aanwezige kennis en kunde in sport en bewegen van de deelnemer. Een opleiding vol theorie en praktijk op HBO-niveau met als doel het ASM te begrijpen en zelf te kunnen toepassen. De opleiding wordt op verzoek van de gemeente Veendam in Veendam zelf georganiseerd en daarbij ontbreekt de praktijk op de Skills Garden natuurlijk niet! Leuke extra: De helft van de opleiding wordt gefinancierd vanuit het Lokaal Sportakkoord van de gemeente Veendam.

De Advanced-opleiding is toegankelijk voor iedereen die in het bezit is van een diploma ALO, PABO met Leergang Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs, Fysiotherapie, Bewegingswetenschappen, Trainerslicentie niveau 3 of CIOS/Sport en bewegen 4.

Introductiemodule (2 dagdelen)

De introductiemodule ASM is ontwikkeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het ASM, uitgedragen door het ASM en door ASM-instructeurs. Het is gericht op niet-gediplomeerd en/of ondersteunend sport- en beweegkader die onder leiding of supervisie werken van een gediplomeerde professional.

Het doel van de introductiemodule ASM is om inzicht te krijgen en te begrijpen vanuit welk vertrekpunt je beweegprogramma’s kan schrijven en geven vanuit het ASM. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van één van de vijf Transfers of Learning van het ASM.

De onderwerpen die aan de hand van theorie en praktijk aan bod komen zijn:

  • Introductie Athletic Skills Model (ASM);
  • Beweegarmoede;
  • Basic Movement Skills (BMS);
  • ASM-continuüm met Technisch Adaptieve Training;
  • Donorsporten en Multisporten;
  • Accommodatie.

Er wordt op dit moment geen opleiding aangeboden in de gemeente Veendam. Kijk op de website van ASM voor het actuele opleidingsaanbod.