Wandelroutes

Het Compagniepad en Wold&Wotter

In recreatiegebied Borgerswold zijn in augustus 2014 twee wandelroutes uitgezet. De landschapsgidsen van de Veenkoloniën hebben de wandelingen uitgezet om het park voor een brede groep recreanten aantrekkelijk te maken. Beide routes zijn ongeveer 5 kilometer lang.

Markering route Wold en Water Veendam wandelroute 5 km

Het Compagniepad, de groene route, gaat dwars door het zuidelijke gedeelte van Borgerswold. Deze route is bijzonder geschikt voor rustzoekers en biedt onderweg mooie uitzichten op het Veenkoloniale landschap. De rode route, Wold&Wotter, bestrijkt het noordelijke deel van Borgerswold. Kenmerkend voor deze route is, zoals de naam al doet vermoeden, de afwisseling van bos en waterplassen.

Beide routes kruisen elkaar nabij het plein bij de kinderboerderij aan de Woldlaan. Hier kunnen de routes worden gecombineerd tot één lange route. Het plein is dan ook het ideale begin- en eindpunt van de wandelingen. Maar ook vanaf de parkeerplaatsen Bergweg of Peerdewaske kan één van de twee routes gestart worden. De routes worden aangegeven met groene en rode bordjes.

VVV Veenkoloniën

Routepaal Veenkoloniën wandelroutes

Op de website van VVV Veenkoloniën staan ook een viertal routes waarbij je al wandelend kennis kunt maken met de geschiedenis van de Veenkoloniën of je geniet van de groene parken die Veendam rijk is. De wandelingen kunnen op eigen initiatief gewandeld worden, maar je kunt ook een wandeling onder begeleiding van een gids maken. Meer informatie over deze routes kun je vinden op de website van de VVV Veenkoloniën.

Route delen

Heb je zelf een leuke wandelroute die je op deze pagina wilt delen? Stuur je route dan op naar veendambeweegt@veendam.nl.