MTB Route

Startlocatie

De MTB route in Veendam is bijna 23 kilometer lang en start bij de Borgerswoldhoeve, Flora 2, 9642 LW in Veendam. Kom je vanuit de richting Assen (N33), neem dan de afslag Wildervank/Veendam Zuid en rijd door naar Wildervank. Volg vanaf daar de borden Borgerswold. Vanuit de richting Hoogezand/Groningen neem je de afslag Veendam en volg je ook de borden Borgerswold. De route kan ook gestart worden bij de parkeerplaats Peerdewaske Veendam aan de Woortmanslaan.

Markering

Routepaal met daarop het mtb teken

De route is gemarkeerd met houten palen met in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Het is ook mogelijk om de route her en der in te korten. Deze routeverkortingen staan aangegeven met wit gespoten pijlen.

De Route

De MTB route in en om Borgerswold heeft een totale lengte van 23 kilometer. Die afstand is verkregen door de vele bochten in het park zelf en de langere rechte stukken over de Langeleegte en Langebosch/ Wildervank. Je kunt de route ook inkorten tot een super technische, smalle en uitdagende route van ongeveer 13 kilometer. Er zijn smalle paadjes en je komt verrassende hoogteverschillen tegen. Af en toe is de route zelfs spectaculair te noemen, zoals de steile afdaling aan de noordkant van de route bij de vuilstort of de afdaling waar je met hoge snelheid door een sloot rijdt. Het grootste deel van de route is gemaakt voor de technische rijders of voor diegene die dat wil worden. De meeste paden zijn alleen voor mountainbikers. Op de grotere paden dient ook rekening te worden gehouden met andere bezoekers.

Overige informatie

Wielervereniging Stormvogels Veendam zorgt voor het lichte onderhoud aan de MTB route. Voor vernielingen, versperringen en overige opmerkingen met betrekking tot de route kun je contact opnemen met de secretaris van de club Letteke de Haan.

Kijk voor de kaart, video en het hoogteprofiel van de route op de website MTBroutes.nl