Beweegaanbod Muziek-, Dans en Theaterschool

Bewegen en tegelijkertijd in de spotlights staan? Dan ben je bij de Muziek-, Dans- en Theaterschool aan het juiste adres. Bij de MDT-school wordt op kunstzinnige wijze de combinatie van muziek en beweging tot uitdrukking gebracht. Ook heel jonge kinderen kunnen al aan deze bewegingslessen deelnemen. Hierbij ligt niet de focus op danstechnische prestaties, hoofddoel is dat zij zich door de verbinding van muziek en beweging spontaan leren te uiten.

Een overzicht van alle danslessen:

Ballet

In de lessen ballet wordt op een speelse wijze een begin gemaakt met het aanleren van de basis techniek die wordt gebruikt in klassiek ballet. In de les is aandacht voor fysieke ontwikkeling, ritmiek en muzikaliteit. De les begin met improvisatie en barre oefeningen, daarna gaan we verder met oefeningen over de diagonaal en choreografieën.

Jazzballet

Jazzballet is een dansvorm met een brede invalshoek waarbij verschillende dansstijlen voorbij komen zoals jazz, showdans en streetdance. Tijdens de les wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van de techniek, waarbij coördinatie, kracht en lenigheid belangrijk zijn.

Klassiek ballet

Wanneer je al wat langer ballet lessen volgt kun je doorstromen naar klassiek ballet. In de danslessen staan kwaliteit en dansplezier voorop. Het is belangrijk dat de techniek goed wordt aangeleerd om de beweging mooi uit te voeren, maar ook om blessures te voorkomen. Naast de klassieke balletoefeningen doen we ook veel folkloristische dansen net als in de grote balletten van ‘Het Zwanenmeer’ en ‘De Notenkraker’.

Foto ballet dames

Modern ballet

Modern ballet is geïnspireerd door klassiek ballet en jazz, waarbij de basistechniek veelal overeenkomt. De beweging in moderne dans zijn natuurlijker en organisch van karakter, waarbij alledaagse bewegingen zoals, lopen, vallen en opstaan, etc. ook onderdeel kunnen zijn van de dans. Er is hierbij veel aandacht voor het lichaam, emotie en lichaamstaal. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan de danstechniek, interpretatie van muziek en expressie. Daarnaast besteden we veel tijd aan het maken van een choreografie.

Peuterballet

De peuterfase is een belangrijke fase waarin kinderen de wereld om zich heen leren ontdekken. In de peuterdans lessen leren de kinderen bewegen op muziek door uitproberen, nadoen, herhalen en hun fantasie te gebruiken. Spelenderwijs leren zij woorden te geven aan hun bewegingen en ontdekken zij hun eigen bewegingstaal. Tijdens de lessen werken we met herkenbare thema’s zoals de seizoen, Sinterklaas, Kerst, etc.

Balletmeisjes kijken in spiegel

Pilates

Pilates is een bewegingsvorm voor het gehele lichaam. De Pilates Methode bestaat uit een gebalanceerde serie oefeningen, die worden uitgevoerd op een mat en/of met toestellen. Iedere oefening wordt gecontroleerd en met grote precisie uitgevoerd. Daarbij wordt gewerkt vanuit het lichaamscentrum: de buik/onderrug, bil- en dijbeenspieren. Om dit alles uit te voeren is het belangrijk dat ook de ‘mind’ gecenterd en geconcentreerd is. Uiteindelijk wordt iedere beweging volgens deze principes uitgevoerd, waarbij de ene gracieus in de andere overvloeit en er een volledige workout ontstaat.

Meer informatie

Website Muziek-, Dans- en Theaterschool
info@mdtveendam.nl

Museumplein 5F
9641 AD Veendam
0598-317740

openingstijden
Ma t/m vrij: 10.00 – 20.00 uur