Tennisclub Veendam

Categorie: Padel, Tennis

Tennis

Tennisclub Veendam is een bloeiende vereniging met al jaren een stabiel ledenaantal van rond de 450 leden. Met het jongste lid van 6 jaar en het oudste actieve lid van 90 jaar kan men gerust stellen dat jong en oud hun ei kwijt kunnen bij de vereniging. Niet alleen qua leeftijd, maar ook qua interesse kan iedereen terecht bij de TC Veendam: voor zowel de recreant als de competitieve speler biedt de club voldoende mogelijkheden.

In voorjaar, zomer en najaar kan er in alle KNLTB-competities meegespeeld worden. Er zijn altijd voldoende teams op alle niveaus. Daarnaast kan men als lid van de TC Veendam deelnemen aan alle toernooien die door andere verenigingen georganiseerd worden. En tenslotte zijn er natuurlijk de clubactiviteiten zoals bijvoorbeeld de wekelijkse toss avond. En uiteraard kunnen de leden altijd vrij tennissen met elkaar gedurende het hele seizoen.

TC Veendam heeft een vaste tennistrainer in dienst die zowel in de zomer als in de winter de tennislessen verzorgt. Er kan 1 of 2 keer per week getraind worden in groepen van maximaal 8 personen.  Er is altijd voldoende animo voor de lessen, zodat iedere lesgroep bestaat uit personen met ongeveer hetzelfde niveau.

Het tennispark aan de Ontspanningslaan in Veendam bestaat uit 11 gravelbanen, 1 kunstgrasbaan, 1 kunstgras-minibaan en 2 padelbanen. De padelbanen en 7 gravelbanen hebben verlichting, zodat daarop ook ‘s avonds gespeeld kan worden. Doordat de club over zoveel banen beschikt komt het zelden voor dat er wachttijden zijn om te kunnen spelen. In het eigen clubgebouw kunnen de spelers voor en na het tennissen terecht voor een bescheiden hapje en een drankje. Bij het clubgebouw horen ook de kleedkamers met douchegelegenheid. Het tennispark is vanaf 2020 geheel rookvrij en er is een AED aanwezig.

Ook in de winter kan er in Veendam getennist worden. Naast het tennispark bevindt zicht tennishal De Baanbreker met 3 complete wedstrijdenbanen, een pantry en kleedruimtes met douchegelegenheid. De tennishal is geopend van oktober tot en met maart. Om van de banen gebruik te kunnen maken hoeft men geen lid te zijn van de TC Veendam. Iedereen kan een baan reserveren via de website van de TC Veendam.

Padel

Tennisclub Veendam heeft sinds oktober 2019 de beschikking over twee padelbanen op het tennispark. Op deze banen kan het gehele jaar gespeeld worden door zowel leden, als niet-leden. Ook organiseert de club met padeltrainer Robin de Leeuw lessen en wordt er elke dinsdag- en vrijdagavond een padeltoss georganiseerd voor iedereen die mee wil doen.

Padel is een nieuwe racketsport die in 1962 is ontstaan in Mexico. Vanaf het jaar 2000 werd het razend populair in Zuid Europa en Latijns Amerika en momenteel wordt het ook steeds meer in Nederland gespeeld. Padel is bijna als tennis maar dan met een racket zonder bespanning, dat gespeeld wordt op een veld met wanden van glas en gaas. Heel laagdrempelig, want makkelijk te leren, en dus geschikt voor alle leeftijden. 

Sportlocatie: