SV Clias – Noord Nederlandse Rhönrad kampioenschappen

Den Helder, 23 maart 2024 – Sportzaal De Draaikolk in Den Helder was het toneel van de Noord Nederlandse Rhönrad kampioenschappen op zaterdag 23 maart. Onder de vlag van SV Clias streden de Rhönrad turners voor de titel, begeleid door trainer Maxim Claassen en assistent Aylin Reinard. De wedstrijd bracht niet alleen gezonde wedstrijdspanning, maar ook keurige resultaten. Alle turnsters en turners kwamen uit in niveau 4. Voor iedereen wennen want met ingang van dit seizoen moet er geturnd worden volgens een nieuwe rol, oftewel alles is veranderd. Dit vroeg om snel schakelen. Vanaf januari waren de oefeningen definitief en konden deze eigen gemaakt worden.

Amy Pinkster, Jasmijn Lababidi, Mark Renkema en Lieke Kanninga, allen uitkomende in dezelfde leeftijdscategorie (geboren in 2007 tot en met 2010), namen het tegen elkaar en andere Rhönrad turners en turnster op. Amy Pinkster schitterde tijdens de kampioenschappen en veroverde de eerste plaats en mag zich het komende jaar Noord Nederlands Kampioen noemen. Ondanks een kleine correctie tijdens de rechtuit oefening, toonde ze een indrukwekkende beheersing. Amy scoorde het hoogste sprong- en spiraalcijfer van de wedstrijd, wat haar prestatie des te opmerkelijker maakte. Jasmijn Lababidi toonde vastberadenheid en behaalde de tweede plaats, ondanks de spanning en enkele kleine correcties in haar oefeningen. Haar vasthoudendheid en doorzettingsvermogen leverden haar een welverdiende podiumplaats en het reserve kampioenschap op. Lieke Kanninga overtrof zichzelf en sleepte ondanks drie correcties bij de rechtuit oefening een mooie derde plaats binnen. Mark Renkema wist een respectabele vierde plaats te bemachtigen met een prachtige sprongdemonstratie die de toeschouwers versteld deed staan. En zo werd het 1, 2, 3 en 4 voor turnsters en turners van SV Clias. Tamia Reinard en Jinte Keizer, (leeftijdscatergorie geboren in 2012 en 2013), leverden ook indrukwekkende prestaties. Ondanks kleine correcties bij hun oefeningen, behaalden ze respectievelijk de derde en vierde plaats, waardoor de club trots kon zijn op hun prestaties.

De sfeer tijdens het evenement was fantastisch en de wedstrijd werd gekenmerkt door opwinding en teamspirit. SV Clias liet zien dat ze een vereniging zijn om rekening mee te houden in deze opwindende sport. Foto: Hilda Koopmans