12 weken gratis sporten tijdens de Open Gym!

Open Gym is een gratis en laagdrempelig trainingsprogramma in de buurt. Het doel is om inwoners op een leuke en eenvoudige manier kennis te laten maken met sporten en bewegen. Het programma start op dinsdag 30 april en de trainingen worden gegeven op het Leer- en Sportpark De Langeleegte in Veendam.

Bewegen is gezond. Je hebt een kleinere kans op hart- en vaatziekten en diabetes als je voldoende beweegt. Volwassenen moeten minimaal 2,5 uur per week actief bewegen. Voldoe jij niet aan deze richtlijn? Wil je meer gaan bewegen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Doe dan mee met de beweeglessen van de Open Gym!

Gratis sporten

De lessen zijn gratis en het niveau van de lessen wordt aangepast aan de deelnemers. Daarnaast vinden de lessen in de buitenlucht plaats, wat veeel voordelen met zich meebreng. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat bewegen in de buitenlucht een positief effect heeft op de bloeddruk en het stress niveau verlaagd. Ook krijg je bij het buiten sporten frisse lucht binnen en dat helpt om slapeloosheid te verminderen.

De Lessen

Wil je (meer) gaan bewegen, dan is dit traject een mooie stap om mee te beginnen. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, coördinatie en de algehele conditie. Richard Kiemeney, trainer bij de Fit Factory, verzorgt de lessen.

Aanmelden

De trainingen worden gegeven op dinsdag van 09:00 – 10:00 uur en op donderdag van 15:30 – 16:30 uur op het Leer- en Sportpark De Langeleegte. De lessen starten in week 18 op dinsdag 30 april en de laatste lessen zijn in week 29 op dinsdag 16 en donderdag 18 juli. Deelnemen kan op dinsdag én donderdag, of op één van beide dagen. Aanmelden kan via de Veendam Beweegt app of door een mailtje te sturen naar veendambeweegt@veendam.nl. Deelname is gratis en de lessen zijn geschikt voor volwassenen en senioren.

Open Gym krijgt vervolg na de zomer

Na de zomervakantie worden er nog 2 Open Gym’s georganiseerd op andere plaatsen in de gemeente en op andere tijden, namelijk in de avonduren. Houd de berichtgeving van Veendam Beweegt in de gaten voor meer informatie. Wil je een bericht ontvangen zodra bekend is wanneer de Open Gyms na de zomer starten? Stuur dan een mail naar veendambeweegt@veendam.nl.