Zwemmers De Brug Veendam klaar voor de Special Olympics Nationale Spelen

Veendam     De wedstrijdzwemmers van De Brug Veendam zijn er helemaal klaar voor. De Special Olympics Nationale Spelen 2024. Dit is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Het evenement vindt plaats van 14 tot en met 16 juni in Tilburg en Breda, waar meer dan 3000 sporters in 20 sportdisciplines zullen strijden om de nationale eer en de medailles.

Deelname in verschillende categorieën

Het wedstrijdteam zwemmen van De Brug Veendam bestaat uit 12 zwemmers, waaronder 11 zwembadzwemmers en 1 open-waterzwemmer. Zij worden begeleid door 5 coaches en zullen deelnemen in 4 verschillende categorieën op alle afstanden en zwemslagen: de 25m en 50m vrije slag, schoolslag en rugslag, de 100m wisselslag, 200m vrije slag (zwembad) en de 500m en 1500m vrije slag (open water).

“We hebben er heel veel zin in.” “Mee mogen doen en de gezelligheid zijn belangrijker dan winnen” volgens een van de zwemmers. Coach Michelle vult nog aan “Ik vind het geweldig dat ook deze doelgroep kan en mag meedoen aan een groot nationaal evenement, waar iedereen gelijke kansen krijgt”.

Programma en uitzwaaien

Op vrijdagochtend 14 juni wordt het team om 11:00 uur uitgezwaaid op de parkeerplaats van de Sorgvliethal in Veendam. Daarna reizen ze naar het olympisch dorp in Safaripark Beekse Bergen. ’s Avonds is de openingsceremonie in Evenementenhal Breepark in Breda. De zwemwedstrijden vinden plaats op zaterdag en zondag in zwembad De Drieburght en de Watersportbaan van Tilburg. Zondagavond reist de ploeg weer terug naar Veendam.

Coach Grietje Hooiveld sluit af met: “Special Olympics, here we come!”