Turnsters SV Clias turnen op het provinciaal kampioenschap in Vries

Het weekend van 16 en 17 december had een zestal turnsters van ons het provinciaal kampioenschap turnen teams en individueel in Vries, Drenthe.

Op zaterdag waren de team wedstrijden en kon Dénessity Sidin zich ook individueel al plaatsen voor het provinciaal kampioenschap van de provincie Groningen.

Team D met daarin Féline Bruins, Jezlyn Meppelder, Nette Eleveld, Roos ter Brugge en Rosalie Wolfs turnden een verbeterde wedstrijd ten opzichte van de vorige keer. Het team begon met mooie brug oefeningen. Op balk turnde Jezlyn een stabiele oefening en op vloer lieten Rosalie en Féline stralende oefeningen zien. Nette turnde voor het team een goede meerkamp, waarbij 3 van haar 4 scores mee telden voor het team totaal. Op brug begon ze sterk en ook liet ze op sprong een goede oefening zien. Wat resulteerde in een tweede plaats op beide toestellen. Op vloer wist ze, net als Rosalie, de serie bonus te halen. Het team eindigde op een keurige tweede plaats in het district Noord. Hiermee maken zij kans op een halve finale NK teams.

Dénessity Sidin turnde op de andere baan samen met haar team van TurngroepNoord. Dénessity turnde op sprong en vloer hele stabiele oefeningen. Helaas ging het op brug niet helemaal zoals gepland en moest zij ook op balk een val incasseren. Maar ondanks dat wist ze door haar hoge moeilijkheid en verder nette oefeningen toch tweede te worden met haar team in het district Noord. Daarnaast wist ze zowel in de provincie als in het district tweede te worden.

Op zondag mocht Féline het spits afbijten om zich te kunnen plaatsen als provinciaal kampioen. Brug ging helaas niet foutloos en ook op balk had Féline een val. Ze herpakte zich goed en behaalde een mooie score op sprong en werd ze beloond met het eerste cijfer op vloer! Waar ze een nog mooiere oefening liet zien dan bij de teamwedstrijd. Féline mocht dan ook de bronzen medaille in ontvangst nemen op het PK en werd 8e van Noord Nederland in haar niveau. In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Nette en Jezlyn. Zij deden mee in de Junioren D.

Beide turnsters begonnen met elk een sterke vloer oefening die voor beiden beloond werden met mooie scores. Ook turnden ze op sprong twee mooie oefeningen. Jezlyn werd dan ook eerste en Nette tweede op dit toestel. Helaas had Jezlyn een klein foutje op brug en hadden beide turnsters een val van de balk. Maar ondanks dat mocht Nette zichzelf 3e van Groningen noemen en 5e van Noord Nederland. Jezlyn behaalde een mooie 8e plaats op het provinciaal kampioenschap en werd 21e van Noord Nederland.