Turnster SV Clias plaatst zich voor halve finale Nederlands Kampioenschap Turnen

Afgelopen weekend was de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor de district turnsters van SV Clias in Heerenveen.
Met op zaterdag de team wedstrijden en op zondag de individuele wedstrijden. Tijdens deze team- en individuele wedstrijden konden de bovenbouw turnsters zich ook plaatsen voor de halve finale van het NK!

Zaterdag kwam Denessity Sidin met haar team van TGN in actie. Zij begonnen de wedstrijd op het toestel balk. Denessity legde de lat hoog met een schitterende balkoefening. De oefening werd beloond met een 14.800 en een eerste plaats op dit toestel.
Op vloer en sprong ging het iets minder dan gepland en moest Denessity meerdere vallen incasseren. Desondanks wist ze met overtuiging door te turnen en alsnog mooie scores te behalen. Op brug werd bijna foutloos geturnd en na een aanpassing in de score was het feest, want het team had zich deze wedstrijd weer naar een knappe eerste plaats geturnd.
Ook werden de seizoenskampioenen benoemd deze wedstrijd. Dit ging om het team en de turnsters die overall het beste hadden gescoord dit seizoen. Hier mocht Denessity zowel met haar team als individueel het goud in ontvangst nemen.

Hierna was het de beurt aan team D met daarin Feline Bruins, Nette Eleveld, Jezlyn Meppelder en Rosalie Wolfs. Het team begon sterk op brug en liet hier goede oefeningen zien. Helaas ging het op de balk iets minder goed. Jezlyn turnde op dit toestel wel een hele goede oefening zonder vallen. Echter waren de zenuwen bij haar teamgenoten iets meer aanwezig en moesten zij helaas een aantal keren onvrijwillig de balk verlaten. Op naar vloer, waar de oefeningen een beetje aangepast waren om zo een bonus in de score te kunnen krijgen. Feline turnde een keurige oefening en behaalde voor het team een score van 10.950. Ondanks wat foutjes turnden ook Nette en Rosalie verder keurige oefeningen op dit toestel.
Het laatste toestel was sprong. Hier turnde Jezlyn stabiel en liet ook Nette een goede sprong zien. Rosalie sprong weer voor het eerst half in – heel uit op een wedstrijd, een sprong waar ze een tijd geleden een nare val mee heeft gemaakt en daardoor een tijdje niet heeft kunnen turnen. Het team behaalde uiteindelijk een vijfde plaats.

Zondag was het de beurt aan Feline, Nette en Jezlyn in de individuele strijd voor een plek op de halve finale supplement D van het Nederlands Kampioenschap.
Feline, jeugd turnsters, turnde een zeer verbeterde wedstrijd ten opzichte van de dag er voor. Op sprong begon ze sterk en ook op vloer liet ze een nog betere oefening zien die ditmaal beloond werd met een 11.700! Ondanks dat brug niet het favoriete toestel van Feline is, wist ze hier toch een nette oefening te turnen en behaalde ze ook hier voor haar doen een heel mooi cijfer.
De balk was het spannendste onderdeel deze dag. Na de 2 vallen tijdens de teamwedstrijd de dag ervoor wist zij zich goed te herstellen. Ze turnde, ondanks een val, een zeer stabiele oefening en toonde doorzettingsvermogen.
Feline eindigde op een mooie 8e plaats deze wedstrijd.

Tot slot was het de beurt aan de junioren, Jezlyn en Nette. Nette mocht het spits afbijten op de vloer en liet een mooie oefening met nieuwe sprongen en een seriebonus zien, ze werd dan ook beloond met een 11.650 op dit toestel. Ook Jezlyn turnde netjes, ondanks een val wist zij ook haar nieuwe sprongen en serie bonus te turnen en haalde zij een 10.600.
Door naar sprong, gevolgd door brug waar ook beide turnsters het super deden, Jezlyn werd zelfs 4e op sprong en Nette 1e op brug.
Het laatste toestel, balk. Beide turnsters hebben alles gegeven op dit toestel. Ondanks een val gaf Jezlyn niet op en maakt haar oefening met overtuiging en aanmoediging vanaf de zijkant af. Ook Nette had wat aanmoediging van haar teamgenoot nodig wat resulteerde in een verbeterde balkoefening van de dag er voor. Nette turnde een stabiele competitie en hield het bij haar vaste plek dit seizoen, derde. Met deze resultaten heeft zij zich als kers op de taart weten te plaatsen voor de halve finale van het NK.

Foto: Nette Eleveld tijdens haar vloeroefening
Fotograaf: Hilda Koopmans