SV Clias trapt jubileumjaar af met een provinciale turnwedstrijd

2023 is een feestelijk jaar voor de in 1883 opgerichte sportvereniging Clias. Het jubileumjaar wordt uitgebreid gevierd en het eerste evenement is een turnwedstrijd op 18 februari aanstaande gevolgd door een training voor alle leden. Helaas kon deze niet plaatsvinden in de eigen Wildervanckhal. Buurgemeente Pekela in de vorm van Sporthal de Spil in Nieuwe Pekela is daarom voor dit weekend de thuisbasis.

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Vanwege het 140 jarig bestaan wil de club extra uitpakken. Zo is het gelukt om via de KNGU een toestelpakket te regelen. In de week voorafgaand aan dit weekend zullen er 3 containers van de KNGU gebracht worden met daarin alle turntoestellen die nodig zijn voor deze wedstrijd.
Op zaterdag staat er een drukke wedstrijddag op het programma met in elke wedstrijd leden van SV Clias. De eerste twee rondes zullen zelfs plaatsvinden over 3 banen. De laatste 2 twee wedstrijden wordt in 2 banen geturnt.

Op zaterdag zullen de turnsters in actie komen tijdens team en individuele wedstrijden. Jill Keizer, Gwen Doornbosch, Fieke de Feijter en Rosa Lyn Bruins beginnen zaterdags om 8 uur ‘s ochtends in de middenbouw niveau 5 met een teamwedstrijd. Hierna, om ongeveer 11 uur, zullen bovenbouw jeugd- en juniorleden Marit Veenstra, Lieke Koopmans, Noa Keizer en Noortje Kuiper in supplement F een team en individuele wedstrijd turnen. Rond 13:30 is het de beurt aan de middenbouw niveau 4 met daarin Ellen Harms, Sterre Veen, Bella Molema en Jealey Meppelder. Zij turnen eveneens een teamwedstrijd. Tot slot sluiten bovenbouw jeugd- en juniorleden Roos ter Brugge, Marit Veen, Eliana Vetter, Rosalie Wolfs en Feline Bruins in een team en individuele wedstrijd om 16:00 uur af.

Op zondag 19 februari staat er een gezamenlijke gezellige training voor alle turnsters op het programma. Vanaf Basis Turnen tot en met de Turnselectie zijn welkom. Een unieke kans voor de leden om gebruik te maken van deze turntoestellen. Het precieze programma is nog een verrassing voor de leden.

Turnsters SV Clias

Foto: Selectieturnsters door Hilda Koopmans. Op de foto missen Noortje Kuiper, Jezlyn Meppelder en Gwen Doornbosch.