SV Clias organiseert turnweekend

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari staat de Wildervanckhal in het teken van de eerste provinciale turnwedstrijden voor wedstrijdgroep 2. Ruim 300 turnsters uit de gehele provincie Groningen komen naar Wildervank. Om deze wedstrijden in goede banen en veilig te kunnen houden levert de Koningklijke Nederlandse Gymnastiek Unie aan de organiserende vereniging SV Clias hiervoor de toestellen. Deze toestellen en dempingsmatten zijn allen FIG goedgekeurd waardoor zij aan de hoogste standaarden voldoen. Denk aan de evenwichtsbalk, brug ongelijk, een vierkante vloer met vering en de pegasus voor sprong.

De middenbouw turnsters (geboren in 2014, 2013 en 2012) turnen een teamwedstrijd en kunnen zich individueel plaatsen voor de provinciale kampioenschappen welke later dit seizoen zullen worden gehouden. De bovenbouw turnsters (geboren 2011 en eerder) turnen twee wedstrijden tegelijk, de teamwedstrijd en een individuele wedstrijd. Ook zij kunnen zich hiermee plaatsen voor de individuele provinciale kampioenschappen.

Uiteraard komen er tijdens dit wedstrijdweekend ook turnsters van SV Clias in actie.
Op zaterdagochtend van 8:00 tot ongeveer 12:00 uur turnen middenbouwturnsters niveau 4 Rosa Lyn Bruins, Ellen Harms, Jealey Meppelder, Bella Molema en Sterre Veen hun teamwedstrijd. Tegelijkertijd in de naast gelegen baan turnen Gwen Doornbosch, Tess Heeringa, Jill Keizer en Kiara Moed hun teamwedstrijd niveau 5.

Zaterdagmiddag vormen Marit Veen en Rosalie Wolfs samen met turnsters van een andere vereniging een team supplement E. Hun wedstrijden zijn vanaf 12:30 tot ongeveer 15:00 uur.
De laatste wedstrijd deze eerste dag is voor de bovenbouw supplement G. In dit niveau komen geen turnsters van de organiserden vereniging in actie.

Zondagochtend van 9:00 tot ongeveer 13:00 uur turnen bovenbouw turnsters supplement F Isabel Eleveld, Noa Keizer, Lieke Koopmans, Marit Veenstra en Alicia Wiebrands zowel hun team- als individuele wedstrijd. In de baan er naast turnen Nette Eleveld en Jezlym Meppelder een extra individuele wedstrijd in supplement D.
In de tweede en tevens laatste ronde van dit turnweekend komen bovenbouw turnsters supplement G en middenbouw niveau 5 aan de beurt zonder turnsters van SV Clias.

Wilt u kijken en de turnsters van SV Clias aanmoedigen, dan kan dat. De entree voor kinderen tot 12 jaar is gratis. Vanaf 12 jaar is de entree 3 euro per persoon. Uiteraard is Sportkantine Wildervanckhal vanaf het begin tot het einde gezellig geopend. Het gehele weekend heeft een passend thema gekregen; Valentijn, hierop is de aankleding volledig aangepast door de vrijwilligers van de organiserende vereniging.


Foto: Hilda Koopmans, de Wildervanckhal tijdens een eerdere wedstrijd.