Selectieturnsters SV Clias zorgen voor dubbel goud in Uithuizen

Voor de selectieturnsters Marit Deekens, Isabel Eleveld, Silke Timmer en Alicia Wiebrands uitkomende in Supplement G in de leeftijdscategorie jeugd stond op zaterdag 21 januari een individuele en teamwedstrijd op het programma. Samen met Yvon Schipper van MSK Gym en Marlou van Otterloo van turnvereniging FGV vormden de vier turnsters van Clias een team.

Marit Deekens wist door overtuigend te turnen een mooie artistieke vloeroefening neer te zetten. Dit leverde haar op dit onderdeel een eerste cijfer op. Met het toestel balk was ze deze wedstrijd geen vrienden en moest drie vallen incasseren. Silke Timmer lukte het om slechts eenmaal onvrijwillig de balk te hoeven verlaten. Voor het onderdeel sprong had ze haar springbenen weer meegenomen en behaalde hiervoor het zevende cijfer. Op sprong behaalde Alicia Wiebrands het eerste cijfer. Isabel Eleveld deed dit op de evenwichtsbalk.

Deze individuele cijfers zorgden er voor dat het team met maar liefst een verschil van 3,5 punt op de hoogste trede van het podium plaats mochten nemen. Zij kregen allen een gouden medaille om gehangen. De individuele scores gingen tussen Alicia Wiebrands en Isabel Eleveld. Wiebrands mocht nogmaals plaatsnemen op de eerste plaats met naast zich op de tweede plaats Eleveld.

Met deze scores hebben de turnsters goed zaken gedaan om door te mogen stromen naar de Meerkampfinale welke 13 mei in Stadskanaal wordt gehouden en de toestelfinales 3 juni in Groningen. Deze doorstroming wordt bepaald nadat beide voorwedstrijden zijn geturnd.

Foto: Hilda Koopmans van links naar rechts > Alicia Wiebrands, Silke Timmer, Marit Deekens en Isabel Eleveld