Medailles voor turnsters SV Clias in Bellingwolde

Zaterdag 25 maart was er voor de middenbouw niveau 6 en 7 en bovenbouw supplement G de tweede voorwedstrijd in Bellingwolde voor teams en individueel konden de turnsters zich plaatsen voor de Provinciale Kampioenschappen turnen. Dit keer waren de kaarten geschud en troffen ze andere teams maar ook elkaar.

In de eerste wedstrijd kwamen Elynn van der Noord, Larochette Steenbergen, Giulietta Tuntelder, Melissa Godlieb en Laura Bos in actie. Zij misten hun zesde teamgenoot Fenna de Jonge die door een kwetsuur niet kon deelnemen. Zij troffen de teams die in de voorgaande wedstrijd tweede werden en het andere team dat net als zij de vorige keer ook als derde waren geëindigd. Alle vijf de turnsters lieten een constante wedstrijd zien en bevestigden hiermee hun derde plaats en kregen een bronzen medaille.

Daarna was het de beurt aan de bovenbouw turnsters supplement G. Alicia Wiebrands, Isabel Eleveld, Silke Timmer en Marit Deekens vormden een team met twee turnsters van andere verenigingen. Samen wonnen ze het team zilver.
Individueel mocht Marit Deekens het brons in ontvangst nemen en net als bij de eerste voorwedstrijd nam Alicia Wiebrands het goud in ontvangst. Isabel Eleveld kwam ongelukkig ten val bij de afsprong van brug ongelijke leggers en werd negende. Ze behaalde op het toestel balk het eerste cijfer. Silke Timmer verbeterde haar totaalscore ten opzichte van de vorige wedstrijd en werd elfde.

Tot slot kwamen beide teams middenbouw niveau 7 in de baan. Dit keer namen ze het tegen elkaar op. In het ene team namen Marith Haaijer, Norah Woldhuis, Denise Struik, Lyenne de Vries, Sophie Glas en Danique Wagenvoorde het op tegen hun clubgenoten Julia Posthuma, Tess Herringa, Rishaya Girdhari, Karlijn de Boer, Djimayra Candan en Meike Hietkamp. Beide teaas waren aan elkaar en de teams van de andere verenigingen gewaagd. Geen podiumplaatsen voor beide teams maar wel mooie medailles ter herinnering.

Dit was tevens de laatste wedstrijd met kans op plaatsing voor de individuele provinciale kampioenschappen. Doordat alle teams door elkaar zijn gegooid is het nog niet voor alle turnsters duidelijk wie van SV Clias door mogen naar de kampioenschappen op 13 mei in Stadskanaal.
Voor Alicia Wiebrands is het al wel zeker dat zij haar beide eerste plaatsen zal mogen verdedigen tijdens het Provinciale Kampioenschappen op 13 mei te Stadskanaal. Denise Struik heeft zich met twee constante vierde plaatsen ook al verzekerd van deelname. Alle andere turnsters zijn het spannende weken en is het afwachten of zij een ticket hebben verdiend voor de finale wedstrijd.

Op de foto team supplement G, van links naar rechts Silke Timmer, Alicia Wiebrands, Isabel Eleveld en Marit Deekens