Kampioen en reserve kampioenen op Provinciale Kampioenschappen turnen

Zaterdag 25 mei stond in het teken van de Provinciale Kampioenschappen voor de selectiegroepen van SV Clias. Maar liefst 24 turnsters hadden zich tijdens beide voorwedstrijden weten te plaatsen voor deze wedstrijd.

Middenbouw niveau 7
Voor dit niveau wisten Djimayra Candan, Norah Woldhuis, Eline Veenstra, Sophie Glas, Renske de Haan en Evie Witting zich te plaatsen. Helaas werd Evie vlak voor de wedstrijd ziek waardoor zij niet mee kon doen. Ook voor Renske verliep het niet vlekkeloos. Zij had nog te veel last van haar onlangs gebroken arm waardoor zij zich na drie toestellen te hebben geturnd af moest melden. Desondanks wist zij voor het toestel balk nog wel het tiende cijfer te behalen. Sophie en Norah ervoeren veel spanningen bij het toestel sprong waardoor dit ook de rest van hun wedstrijd beïnvloede. Ondanks deze spanningen wist Sophie voor brug het veertiende cijfer te behalen en werd Norah vijftiende op balk. Eline behaalde voor haar vloeroefening het zesde cijfer en op brug werd ze zevende. Djimayra werd 9de in het kampioenschap en behaalde voor sprong het 3de cijfer.

Middenbouw niveau 6
Milou Langbroek, Elynn van der Noord, Denise Struik en Meike Hietkamp hadden zich in dit niveau weten te plaatsen. Milou behaalde het vijftiende cijfer voor brug. Elynn behaalde op ditzelfde toestel het zevende cijfer. Denise wist met een achtste cijfer voor sprong 12de te worden. Meike turnde een stabiele wedstrijd met het 3de cijfer voor balk en het 5de cijfer voor brug wat haar een 9de plek opleverde.

Middenbouw niveau 5

Turnsters Gwen Doornbosch, Jill Keizer en Kiara Moed deden goede zaken op het kampioenschap in niveau 5. Gwen werd keurig 7de met het zevende cijfer voor balk. Jill en Kiara wisselden gedurende de wedstrijd van plaats. Uiteindelijk werd Jill 2de met het eerste cijfer voor vloer en het tweede cijfer voor brug. Met een puntenverschil van 0,342 pakte Kiara het kampioenschap. Hiermee volgt zij Rosa Lynn Bruins op die vorig jaar in dit niveau kampioen werd. Kiara is de derde kampioen op rij in dit niveau van SV Clias.

Middenbouw niveau 4
Het gehele team had zich tijdens de voorwedstrijden weten te plaatsen voor deze individuele meerkampfinale. Net als tijdens de voorwedstrijden zaten de scores dicht bij elkaar. Ellen Harms werd 2de en tevens reserve kampioen met een tweede cijfer voor haar balkoefening. Rosa Lynn Bruins volgde haar op de voet met een verschil van 0,117 punten en werd 3de met het eerste cijfer voor balk. Bella Molema werd 4de met een tweede cijfer voor haar brug. Jealey Meppelder wist met een derde cijfer op brug 7de te worden. Sterre Veen behaalde voor haar brugoefening het eerste cijfer maar moest op balk een val incasseren waardoor ze uiteindelijk een 15de plaats behaalde.

Supplement H
Vanuit dit team hadden zich twee turnsters geplaatst. Laura Bos deed tijdens de voorwedstrijden goede zaken met beide keren een podiumplaats waardoor de spanning voor het kampioenschap haar uiteindelijk net buiten het podium deed belanden op de 5de plaats met een derde cijfer voor haar vloeroefening. Fenna de Jonge had de laatste weken tijdens de trainingen een mooi stijgende lijn te pakken wat zich uitbetaalde in een mooie 2de plaats en dus het reservekampioenschap. Voor haar sprong en balk behaalde ze het eerste cijfer en voor brug het derde cijfer.

Supplement F
Het gehele team had zich weten te plaatsen voor de kampioenschappen. Alicia Wiebrands, laatste jaars jeugd, turnde ziek haar wedstrijd wat haar een 5de plaats opleverde met het vijfde cijfer voor balk. Junioren Noa Keizer, Lieke Koopmans en Marit Veenstra eindigden heel dicht bij elkaar. Voor Noa betekende dit een 7de plaats met het tweede cijfer voor haar vloeroefening. Lieke werd met het eerste cijfer voor zowel brug als balk 5de. Alle drie de dames kenden in hun wedstrijd een val wat hun kostbare punten kostte. Marit mocht plaats nemen op het podium om het reservekampioenschap in ontvangst te nemen. Zij turnde een stabiele wedstrijd zonder vallen met een tweede cijfer voor sprong waardoor zij 2de werd van Groningen.

Foto: Hilda Koopmans, op de foto missen enkele turnsters die helaas andere verplichtingen hadden.