Jasmijn Lababidi Nederlands Kampioen Rhönradturnen

Zaterdag 1 april werden de Nederlandse Kampioenschappen Rhönradturnen in Wormer gehouden. Namens SV Clias deden turnsters Amy Pinkster (niveau 5) en Jasmijn Lababidi (niveau 4) hieraan mee. Zij troffen dezelfde turners en turnsters als bij de beide voorwedstrijden.

Amy Pinkster werd in haar niveau vierde en greep net naast het podium. Tijdens het onderdeel rechtuit turnde ze niet de volledige moeilijkheid waardoor de jury geen bonuspunten toe kon kennen. Qua uitvoering (netheid) deed ze het erg netjes en hierop scoorde ze dan ook als tweede. Het onderdeel sprong was een duidelijke verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijden en hierop behaalde ze dan ook het derde cijfer. Voor haar niveau is er 13 mei nog een wedstrijd te turnen.

Jasmijn Lababidi liet tijdens haar wedstrijd haar beste sprong zien met slechts 0,7 punten aftrek. Dit leverde haar het tweede cijfer op. Bij het onderdeel spiralen deelde ze het derde cijfer met een andere deelnemer. Het laatste onderdeel rechtuit ging erg goed en hierop behaalde ze dan ook het eerste cijfer. De concurrentie lag net als bij de selectiewedstrijden voor dit NK zeer dicht bij elkaar waardoor het een spannende sportieve strijd werd. Lababidi kon haar beide tweede plaatsen van de selectiewedstrijden verzilveren voor een gouden medaille en hiermee mag zij zich het komende jaar Nederlands Kampioen Rhönradturnen noemen. Met het behalen van deze titel is voor haar het seizoen afgelopen. Zij kan toewerken naar het volgende wedstrijdzoen tijdens de trainingen.

Foto door Hilda Koopmans > Jasmijn Lababidi met beide zilveren medailles en standertje en haar gouden medaille horende bij het behalen van de titel.