Freerunning, mountainbiken en wandklimmen tijdens kies je vakantieactiviteit – herfstvakantie 2023

Elke vakantie organiseert Veendam Beweegt Kies je vakantieactiviteit zo ook afgelopen herfstvakantie. De activiteiten zijn wederom druk bezet en ook deze editie verliepen de aanmeldingen weer via de Veendam Beweegt App.

Activiteiten

Maandag werd de week afgetrapt met het Veenjagerspad en de Kinderfietsroute. Hier konden gezinnen kiezen om het Veenjagerspad te wandelen of de kinderfietsroute te fietsen. Onderweg konden de kinderen de opdrachten uitvoeren en vragen invullen. De deelnemers kregen een knapzak mee voor onderweg, in deze knapzak zat een hapje en een drankje.

Dinsdag was de uitleen de gehele middag geopend en konden de kinderen meedoen met een freerunning clinic. Een sportieve middag met 20 freerunners en 50 kinderen die gebruik hebben gemaakt van de materialen uit de uitleen.

De Sorghvliethal beschikt over een mooi klim- en bolderwand. Elke vakantie maken wij hier gebruik van om de kinderen te laten wandklimmen. Een activiteit die ook deze keer druk is bezocht, ongeveer 75 kinderen hebben geprobeerd het dak van de Sorghvliethal aan te tikken. In de middag was de uitleen wederom geopend, hier zou ook een clinic Calisthenics plaatsvinden alleen hiervoor was te weinig animo.

Op de donderdag werd de Veendammer Alleskunner georganiseerd in de Sorghvliethal. Bijna 40 kinderen streden om de titel en uiteindelijk mocht Thijmen van der Molen na een tiental spelletjes de Veendammer Alleskunner noemen. Een leuke en sportieve middag en de winnaar ging uiteindelijk naar huis met een nieuwe stuntstep en helm.

Vrijdag was de afsluitende activiteit namelijk mountainbiken. Via de Stromvogels konden de kinderen die geen mountainbike hebben ook deelnemen aan de activiteit. Tijdens het mountainbiken zijn grote stukken van de mountainbike route in Veendam gefietst.