Eremetaal voor de B-selectie van SV Clias in Uithuizen

Afgelopen zaterdag heeft de B-selectie van SV Clias hun eerste wedstrijd van dit seizoen mogen turnen in Uithuizen. De turnsters waren dusdanig goed voorbereid dat alle meiden huiswaarts konden keren met een gouden, zilveren of bronzen teammedaille, een unieke prestatie. De bovenbouwturnsters turnden naast hun teamwedstrijd ook een individuele wedstrijd wat voor de middenbouw niet van toepassing is.

Jeugd Supplement H

De dag begon met het bovenbouw team, supplement H. Deze eerstejaars jeugdturnsters hebben hun krachten gecombineerd en waardoor zij een gouden medaille in ontvangst mochten nemen. Voor het onderdeel sprong legden de dames een solide basis voor deze gouden teammedaille met voor Fenna de Jong het eerste, Giulietta Tuntelder het tweede en Larochette Steenbergen het derde cijfer. Laura Bos wist op brug het eerste cijfer te behalen gevolgd door Melissa Godlieb met het tweede cijfer. Danique Wagenvoorde turnde een stabiele wedstrijd ondanks haar zenuwen voor het onderdeel sprong.
Daarnaast turnde Laura Bos nette stabiele oefeningen en werd daarmee beloond in haar categorie jeugd met een zilveren medaille.

Middenbouw niveau 6

In de tweede wedstrijd was niveau 6 aan zet. In dit team turnde Milou Langbroek haar eerste wedstrijd en behaalde het tweede cijfer op brug. Teamgenoot Elynn van der Noord pakte de eerste score op brug en tweede op balk, Denise Struik de eerste score op sprong en derde op vloer, Lyenne de Vries de derde score op balk en Meike Hietkamp een derde score op sprong. Kortom, met deze prestaties en mooie cijfers werd het team beloond met een gouden medaille.


Middenbouw niveau 7

Bij de laatste wedstrijden kwamen er maar liefst twee teams van SV Clias in actie.
Team A had drie debutanten in het team. Josephine Klein turnde een nette zevende score op balk, Marylene Senay een eerste score op brug, Eline Veenstra elfde score op vloer. Hun team werd compleet gemaakt met 2 turnsters die inmiddels al een seizoen ervaring hebben op mogen doen. Norah Woldhuis turnde een nette brugoefening en kreeg de vijfde score en Djimayra Candan verdiende de eerste score op vloer en een derde score op brug. Met deze scores verdienden zij een bronzen teammedaille.

Team B moest door ziekte helaas hun wedstrijd doen zonder Rishaya Girdhari. In dit team deden Evie Witting en Renske de Haan voor het eerst mee, maar daar was niks van te merken. Evie liet een nette balkoefening zien en kreeg de vijfde score en Renske pakte de vierde score op brug. Sophie Glas verdiende de eerste score op brug en Karlijn de Boer pakte de eerste score op balk. Hun scores werden beloond met een zilveren medaille.

Met deze individuele resultaten hebben de turnsters al goede zaken gedaan voor plaatsing op de provinciale kampioenschappen welke later dit seizoen zullen plaatsvinden.

Dank aan Stichting Turnen Hogeland & MGV voor de goede organisatie en assistentie bij de toestellen. Het was een gezellige dag en we kijken uit naar de volgende wedstrijd op 9 maart. De turnsters mogen het heel even rustig aan doen, zodat we daarna weer hard kunnen trainen!

Foto: Hilda Koopmans
Op de foto ontbreekt Josephine Klein.