Eerste medailles voor de Brug Veendam tijdens eerste dag Special Olympics Nationale Spelen

Breda/ Tilburg De eerste wedstrijddag van de Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Breda en Tilburg zijn de zwemmers van de Brug Veendam al zeer succesvol van start gegaan. De zaterdag stond vooral in het teken van de kwalificaties, maar daarnaast werden al wel de finales van de estafettes gezwommen in zwembad De Drieburght in Tilburg. De estafetteploeg van Veendam eindigde als tweede. Ricardo Ploeger, Chris Kuiper, Camilla Meiborg en Arjan Ewolds mogen zondag een zilveren medaille in ontvangst nemen van de 4 x 50 meter vrije slag estafette. De estafetteploeg met Joyce Nieborg, Lucas Burema, Damian Franzen en Alwin Boxem werden vierde. Ook de coaches hebben het zaterdag tegen elkaar opgenomen tijdens een coaches estafette. De coaches van Veendam werden ook tweede. De zondag staat in het teken van de andere finales.

2 maal GOUD!

Een aantal kilometers verderop werden zaterdag de open water wedstrijden gezwommen op de watersportbaan van Tilburg. Bart Hol kwam uit op de 500 en de 1500 meter vrije slag. Op beide afstanden wist hij een gouden medaille te winnen. Een prachtig begin van dit Special Olympics weekend.

Openingsceremonie

Vrijdagavond zijn de Special Olympics Nationale Spelen 2024 officieel geopend in het Breepark in Breda. Het grootste multi-sport evenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Tijdens een spetterende openingsceremonie, die bol stond van kippenvel momenten, werden ruim 3000 sporters met een verstandelijke beperking in de spotlight gezet en ging het dak eraf tijdens een optreden van niemand minder dan Frans Bauer.

Onder toeziend oog van de burgemeesters en wethouders van Breda en Tilburg en onder luid gejuich en applaus van de ruim 10.000 toeschouwers kwamen de sporters en coaches trots het Breepark binnenlopen. Zo ook de ploeg van de Brug Veendam die voor de gelegenheid schitterende groene hoeden hadden opgedaan.

De Flame of Hope

Terwijl de sporters nog aan het bijkomen waren van het optreden van Frans Bauer werd, onder begeleiding van Torch Run Nederland, de Flame of Hope naar binnen gebracht. Onder luid gejuich van de sporters in de zaal werd vervolgens de Special Olympics vlam ontstoken.

De Special Olympics Nationale Spelen 2024 zijn begonnen!

Foto’s: Marinus Hol