BV Aquila U22

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap tussen BV Aquila U22 en Celeritas Donar U22.

Deze wedstrijd begon om 10:00 uur in de Kalkwijckhal te Hoogezand.

Aquila begon goed aan de wedstrijd. De eerste paar minuten van het eerste kwart waren voor Aquila. Door een strakke verdediging en prima aanvallend spel op een 8-2 voorsprong.
De spelers van Aquila konden dit, zowel de rest van het eerste en het tweede kwart, geen goed vervolg geven. Celeritas ging steeds beter spelen, de jeugd van Aquila liet veel steken vallen in de verdediging en in de aanval vielen de schoten niet. Bij rust stond het dan ook 22-38 voor Donar.

Het derde kwart begonnen de spelers van Aquila formidabel! In een paar minuten tijd was er een 12-0 run en stond het 34-38. In deze paar minuten werd er keihard gewerkt in de verdediging en was de omschakeling aanvallend gezien erg goed. Waardoor er veel open scores kwamen voor Aquila.

En nu doordrukken zou je denken……..

De rest van dit kwart scoorde Aquila nog maar 2 punten en Donar 14 punten. In de aanval was het spel van Aquila te statisch en de verdediging was een gatenkaas geworden. Donar wist hier goed gebruik van te maken.

Het gat was aan het eind van het derde kwart opgelopen tot 15 punten, 37-52.

Het vierde kwart was de batterij leeg bij de meeste Aquila spelers.
De wedstrijd werd verloren met 47-68.