Aquila Mannen U14 Kampioen

Zaterdag 10 juni 2023 10:00u Kalkwijk Hoogezand. De U14 Jongens van Aquila staan op gelijke stand met de jongens van BVG( asketbalverenging Groningen), tijd voor een beslissingswedstrijd.
Om 10uur was de tip off in een goed gevulde Kalkwijk hal in Hoogezand, neutraal terrein voor beide teams.
Het 1e kwart begon goed voor Aquila met de openingstreffer en nog een 2e score er vlak achteraan. BVG bleef echter dichtbij, mede dankzij een paar snelle fouten van Aquila. Aan het einde van het 1e kwart was het 12-10.

Het 2e kwart verliep rommelig. Je zag dat de spelers van BVG elkaar steeds beter begonnen te vinden. Bij spelers van Aquila hadden ze moeite met de druk en waren we te veel met zichzelf bezig. Dit resulteerde dan ook in een achterstand voor Aquila van 4 punten bij de rust.

Voor het begin van het 3e kwart heeft Coach Herman Bogema zijn jongens goed toegesproken en eraan herinnerd dat we dit samen moeten doen. Elke speler kreeg een opdracht mee om zich te focussen op de verdediging. Dit werd ter harte genomen en uit een sterke verdediging hebben we flink gescoord. Aquila eindigt het 3e kwart met een voorsprong van 44-34.

Basketbalkenners weten dat dit een kleine voorsprong is en dat er in 10 minuten nog van alles kan gebeuren.
Het 4e kwart was overleven voor de spelers van Aquila, de spanning was goed merkbaar.
De spelers gingen door de druk slordiger spelen en maakten onnodige persoonlijke fouten.
De drive was er maar nu de controle nog. Met nog 2,5 minuut te gaan was het verschil nog 6 punten. Coach Herman nam een time-out om zijn spelers toe te spreken. “We hoefden enkel de klok uit te spelen”. De laatste 2,5 minuut waren ontzettend spannende spelers van BVG deden er alles aan om nog de nodige punten te scoren, maar de verdediger van Aquila stond vast. Met nog 1 tegenscore door BVG is het resultaat daar. Aquila Jongens U14 is kampioen!

Note van de redactie, Coach Herman Bogema is dit seizoen voor het eerst actief bij Aquila, de lat ligt nu hoog.