Voetbal Herinneringen Veendam

Op iedere laatste woensdag van de maand, worden er in het Henk Nienhuis Stadion aan de Langeleegte herinneringen opgehaald aan het (betaalde) voetbal in Veendam. Dit in het kader van het project Voetbal Herinneringen. Een project ondersteund door Alzheimer Nederland om mensen met (beginnende) dementie mooie herinneringen te laten herbeleven over ‘vroeger’.

Wat is Voetbal Herinneringen?
Voetbal Herinneringen is een sociaal programma dat ouderen de kans biedt om herinneringen aan hun favoriete voetbalmomenten te delen. Het project is erop gericht om het geheugen te stimuleren en sociale interactie te bevorderen. Door middel van gesprekken, foto’s en memorabilia, sprekers en oude spelers, duiken ze terug in de tijd naar de gloriedagen van toen. Deze bijeenkomsten vinden plaats in een gezellige en ondersteunende omgeving en staan open voor mensen met (beginnende) dementie, ook mantelzorgers of eenzame ouderen zijn van harte welkom om aan te sluiten. Op dit moment vindt Voetbal Herinneringen plaats bij clubs zoals: Willem II, Vitesse  Cambuur Leeuwarden, NAC Breda en gevallen profclub HFC Haarlem.

Aanmelden & Data
Voetbal Herinneringen zal iedere laatste woensdagochtend van de maand worden georganiseerd. De eerstvolgende data zijn:

Woensdag 30 oktober (10.00 uur)
Woensdag 27 november (10.00 uur)
Woensdag 18 december (10.00 uur)

Iemand opgeven kan door een bericht te sturen naar veendambeweegt@veendam.nl of telefonisch via 06 86 85 68 64. De bijeenkomsten vinden plaats in het Henk Nienhuis Stadion. Wilt u als vrijwilliger deelnemen aan het project, of heeft u nog oude spullen uit de tijd van het betaalde voetbal liggen die tentoongesteld kunnen worden? Dan mag u uiteraard ook contact opnemen via bovenstaande gegevens.