Turnsters SV Clias geplaatst voor de Provinciale Meerkampfinale

Turnsters SV Clias geplaatst voor de Provinciale Meerkampfinale
Tijdens een normaal turnseizoen hebben alle turnsters minimaal twee voorwedstrijden om zich te kunnen plaatsen voor de finale. Na twee wedstrijdloze seizoenen hadden de turnsters dit seizoen slechts één kans om zich te plaatsen. Alle turnsters die mee hebben gedaan aan deze voorwedstrijd hebben zich geplaatst voor de finale.


In de middenbouw (voorste rij op de foto) niveau 5 doen mee; Fieke de Feijter, Ellen Harms, Sterre Veen en Bella Molema. In niveau 4 zijn dat Féline Bruins, Denessity Sidin, Alicia Wiebrands en Jealey Meppelder. Van de bovenbouwleden (achterste rij) hebben in Supplement G Silke Timmer, Anna Zuidhof en Marit Deekens zich geplaatst. Voor Supplement F komen Marit Veenstra, Noortje Kuiper, Lieke Koopmans, Noa Keizer en Eliana Vetter in actie. Tot slot doen Marit Veen, Rosalie Wolfs, Jezlyn Meppelder en Roos ter Brugge mee in Supplement E.


De provinciale meerkampfinale gaat over de vier toestellen sprong, brug, balk en vloer. Voor ieder toestel ontvangen de turnsters punten voor de moeilijkheidsgraad en uitvoering ook wel netheid genoemd. Deze punten worden bij elkaar opgeteld en degene met de meeste punten mag zich provinciaal kampioen noemen van de klasse waarin is uitgekomen.


Voor de vereniging is het extra leuk dat zoveel van de eigen turnsters mee mogen doen omdat deze gehouden wordt in de eigen Wildervanckhal.

Foto (door: Hilda Koopmans) van de turnsters.