SV CLIAS organiseert provinciale meerkampfinale en districtswedstrijd

In het weekend van 21 en 22 mei is het drie keer is scheepsrecht. De voorgaande twee door SV Clias georganiseerde wedstrijden konden door corona niet doorgaan. Op 21 en 22 mei is het dan eindelijk wel zover. Samen met de KNGU regio Noord organiseert SV Clias op zaterdag de Provinciale Meerkampfinale en op zondag 22 mei een districtswedstrijd. De voorbereidingen voor dit turnweekend zijn al in volle gang.

Kers op de taart voor de organiserende vereniging is dat de voltallige selectie turnsters die mee hebben gedaan aan de voorwedstrijd mee mogen doen aan de finale.
Op zondag komen de turnsters van het district individueel en als team in actie. Turnsters uit de provincie Friesland, Groningen en Drenthe komen dan naar Wildervank.

Voor deze kampioenschappen levert de Koningklijke Nederlandse Gymnastiek Unie op donderdag een drietal grote containers met daarin alle benodigde turntoestellen. Een verende vloer van 12 bij 12 meter, balken van 5 meter lang, 10 cm breed en 1,10 of 1,25 meter hoog, bruggen ongelijke liggers en het springtoestel de Pegasus met de bijbehorende verende plank of plankoline (een combinatie van een plank en mini trampoline). Samen met heel veel landingsmatten welke rondom de toestellen komen te liggen. Deze zullen volgens een strakke planning vrijdagavond in de Wildervanckhal worden opgebouwd, een tijdrovende klus. Zondag na alle wedstrijden worden ze weer afgebroken en in de containers opgeborgen zodat ze terug kunnen naar de KNGU.

Zowel op zaterdag als zondag zal het dan ook een drukke bedoening zijn in en rondom de Wildervanckhal. Bent u nieuwsgierig naar waar de turnsters van SV Clias en de turnsters van de bezoekende vereniging nou zo hard voor trainen dan bent u van harte welkom. De entree bedraagt 2 euro op zaterdag en begint de eerste wedstrijd om 8 uur ‘s ochtends. De verwachting is dat rond 19:30 uur alle provinciale kampioenen bekend zijn. Op zondag begint de eerste wedstrijd om 8:30 uur en duurt het tot ongeveer 15:30 uur.Foto: Hilda Koopmans, een selectie van de door SV Clias gewonnen medailles