Provinciale Kampioenschappen Turnen

Organiserende vereniging SV Clias uit Wildervank heeft zaterdag 21 mei tijdens de Groningse Kampioenschappen Turnen voor dames maar liefst 3 Provinciale Kampioenen en 2 reserve kampioenen mogen huldigen.

Vrijdagavond werd in een rap tempo de gehele Wildervanckhal volgebouwd met de turntoestellen sprong, brug, balk en vloer. Een hele puzzel maar veel hulp van ouders en de oudere turnsters was rond 22:30 uur de zaal klaar.

Zaterdag was het weer vroeg dag. Voor de eerste wedstrijd moesten de turnsters al om 7:30 aanwezig zijn voor de warming up en het inturenen. In deze eerste wedstrijd werd Fèline Bruins provinciaal kampioen niveau 4. Denessity Sidin legde beslag op het zilver en werd daarmee reserve kampioen. Alicia Wiebrands werd 7de met voor balk en sprong het 6de cijfer. Jealey Meppelder werd 9de en behaalde met haar vloeroefening het 4de cijfer.
Clubgenote Ellen Harms werd in de andere baan provinciaal kampioen niveau 5. Haar teamgenoten Bella Molema en Sterre Veen legden beslag op de 5de en 6de plaats met slechts 0,010 punten verschil. Fieke de Feijter deed goede zaken tijdens haar sprong en behaalde hiermee het 3de cijfer.

In de tweede wedstrijd kwamen de bovenbouw turnsters in actie. Verrassend kampioen in supplement F werd Eliana Vetter. Marit Veenstra werd 5de met een 2de cijfer op de onderdelen brug en vloer. Lieke Koopmans werd 7de met een 3de cijfer op balk en een 5de cijfer op vloer. Noa Keizer deed goede zaken op sprong en behaalde hier het 4de cijfer. Noortje Kuiper behaalde op sprong een mooi 9de cijfer.
De turnsters supplement G in de andere baan deden ook goede zaken. Marit Deekens werd 5de met een gedeeld eerste cijfer op het onderdeel vloer en een 3de cijfer op balk. Silke Timmer had haar springbenen weer paraat en werd 6de op sprong. Anna Zuidhof liet een mooie vloeroefening zien zonder fouten.

Na een lange dag met assisteren op de wedstrijdvloer en clubgenoten aanmoedigen was het in de vierde en tevens laatste wedstrijd aan de bovenbouw supplement E turnsters om te strijden voor het kampioenschap. Jezlyn Meppelder werd reservekampioen. Roos ter Brugge viel net buiten het podium maar behaalde op brug het 1ste cijfer en op balk het 3de cijfer. Marit Veen liet een goede stabiele wedstrijd over alle vier de toestellen zien en werd 5de.

Goede uitgangsposities voor de komende provinciale kampioenschappen per turntoestel waaraan de bovenbouw turnsters op zaterdag 11 juni zullen strijden voor de medailles. In supplement E komen Marit Veen (sprong, balk en vloer), Roos ter Brugge (sprong, brug, balk en vloer), Jezlyn Meppelder (sprong, brug, balk en vloer), Rosalie Wolfs (sprong en brug) en Kaytlin Dreise (brug) weer in actie. In supplement F zijn dat Eliana Vetter (sprong, brug en balk), Noa Keizer (sprong, brug, balk en vloer), Lieke Koopmans (sprong en balk) en Noortje Kuiper (sprong en balk). Ook de turnsters Marit Deekens (vloer), Silke Timmer (sprong, brug en vloer) en Anna Zuidhof (brug en vloer) komen uit voor SV Clias tijdens de toestelfinales.

Zondagochtend kwamen turnsters uit de drie noordelijke provincies naar Wildervank voor hun wedstrijden. Bij de middenbouw werd er in niveau 2 en 3 en bovenbouw supplement D gestreden om individuele, team en provinciale medailles. In deze categorieën kwamen dit seizoen geen turnsters van sportvereniging Clias uit. Volgend jaar is dit wel de verwachting dat meerdere turnsters van Clias in het District zullen gaan turnen.

SV Clias kijkt terug op een geslaagd turnweekend en is dankbaar voor alle hulp en de goede sfeer die er in de hal heerste.