Nieuwe sportvloer en tribunes in de Wildervanckhal

Tijdens de zomervakantie is de Wildervanckhal voorzien van een nieuwe houten sportvloer en twee moderne telescooptribunes. Sinds 31 augustus 2020 is de hal weer in gebruik genomen door zowel sportverenigingen als basisscholen.

Houten sportvloer
De oude houten vloer, met een oppervlakte van 1144 m2 is tijdens de zomervakantie vervangen voor een nieuwe houten sportvloer in massief beuken. Het behoud van een houten vloer was met name voor de hoofdgebruikers van de hal een enorme pre. Een houten sportvloer kenmerkt zich door de vlakverende werking en daarmee een goede schokabsorptie (65%). Het sporten op een houten vloer is daardoor minder belastend voor spieren en gewrichten. Daarnaast is een houten vloer multifunctioneel in gebruik en heeft hout een lange levensduur.  Tijdens het vervangen van de vloer zijn ook de plinten inclusief wandbekleding meegenomen.

Tribunes
Naast de houten vloer zijn ook beide tribunedelen tijdens de zomervakantie vervangen. De zware (onhandelbare) houten tribunes hebben plaats gemaakt voor twee moderne elektrisch bedienbare telescooptribunes. De twee tribunes bestaan uit vijf zitrijen en twee geïntegreerde trappen en bieden normaal gesproken plaats aan 300 personen. Door de huidige coronamaatregelen (1,5 meter afstand) ligt dit aantal op dit moment een stuk lager.