Manon Otter sterk in 3 Meren Cross

Op zaterdag 5 februari vond de 3 Meren Cross in Gieten plaats. Het was prachtig weer en het heuvelachtige en modderige parcours maakte er een pittige cross van. Vijf leden van SV Veendam Atletiek deden mee en gingen de strijd aan met het parcours.

Zware omstandigheden

De SV Veendam leden Henk en Gonda Brinker, Abel Korte, Marc Smidt en Manon Otter stonden aan de start van de lange afstand (9 km). Het onverharde parcours met de start in Eext kwam langs drie bosmeren en bevatte veel pittige heuveltjes. Doordat het ook nog erg nat en glibberig was, werd het een zware wedstrijd. Ondanks dat, heeft iedereen een mooie tijd gelopen en genoten van de wedstrijd. Manon Otter greep, na een ijzersterke wedstrijd net naast het podium (6 seconden), maar behaalde met een knappe eindtijd van 39:15 een vierde plek!

Crosscircuit

De 3 Meren Cross is onderdeel van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit en was alweer de één na laatste wedstrijd van dit circuit. Met een gelimiteerd aantal deelnemers van 200, was de wedstrijd binnen no time vol. De laatste cross van dit circuit is de Kleine Moere Cross in Grolloo op 19 maart aanstaande.

Meetrainen met SV Veendam Atletiek?

SV Veendam Atletiek is een gezellige en sportieve atletiekvereniging voor iedereen. Jong en oud kan meetrainen op eigen niveau. Wil je starten met hardlopen, je persoonlijke records verbeteren, je looptechniek verbeteren en/of kom je voor de gezelligheid? Dan ben je bij SV Veendam Atletiek aan het juiste adres! Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te trainen. Stuur voor een gratis kennismakingstraining een mailtje naar secretarissvveendamatletiek@gmail.com.