Blaauwbek met SV Veendam Atletiek leden in de Blauwestad

Zondag 30 januari hebben meer dan 40 leden meegedaan aan de gezamenlijke duurloop van SV Veendam Atletiek (SVVA) rondom de Blauwestad. De duurloop was alleen voor eigen leden bedoeld en was georganiseerd om het onderlinge clubgevoel te versterken.

Gebruik van Blaauwbekroutes

Omdat het erg leuk is om ook eens in een andere omgeving te lopen, vond de duurloop plaats rondom de Blauwestad. Hierbij werd gebruik gemaakt van de permanente bewegwijzering van de Blaauwbekmarathon. In februari 2019 vond de laatste editie van dit hardloopevenement plaats, waarna de routes van 5, 10, 21.1 of 42.2 km zijn voorzien van duidelijke permanente bewegwijzering.

Gezelligheid voorop

Leden van SVVA lopen bij de vereniging met uiteenlopende doelen, maar voor iedereen is gezelligheid heel belangrijk. Dit bracht het bestuur op het idee om, nu het weer kan, een gezamenlijke duurloop te organiseren. De één is net gestart met hardlopen in de opstapgroep en wil 5 km kunnen uitlopen. De ander loopt al 20 jaar en is in training voor de halve marathon van Haren. Door de verschillende afstanden kon ieder op zijn of haar eigen niveau meedoen.

De naam Blauwbekmarathon heeft zijn naam eer gedaan. Er stond een stevige noordwesten wind met harde windstoten. Het was hierdoor zwaar vertoeven tegen de wind in en zweten met de wind in de rug. Maar eenmaal bij de finish stonden lekkere warme drankjes zoals koffie, thee en chocomelk klaar, gesponsord door Supercoop Wildervank. Met uiteraard versgebakken cake en ander lekkers! Een welverdiende afsluiting van een mooie ochtendloop!

Meetrainen met SV Veendam Atletiek?

SV Veendam Atletiek is een gezellige en sportieve atletiekvereniging voor iedereen. Jong en oud kan meetrainen op eigen niveau. Wil je starten met hardlopen, je persoonlijke records verbeteren, je looptechniek verbeteren en/of kom je voor de gezelligheid? Dan ben je bij SV Veendam Atletiek aan het juiste adres! Gelukkig zijn de gezamenlijke trainingen inmiddels weer hervat. Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te trainen. Stuur voor een gratis kennismakingstraining een mailtje naar secretarissvveendamatletiek@gmail.com.