Beweegprojecten

Sportstimulering is één van de belangrijkste taken van team sport. Daarom organiseren de sportconsulenten elk jaar verschillende beweegprojecten. Het doel van deze projecten is inwoners kennis laten maken met sport en ze te enthousiasmeren voor bewegen. Sommige projecten worden jaarlijks georganiseerd en andere projecten zijn incidenteel.

Een overzicht van de huidige beweegprojecten vind je hieronder. Dit overzicht kan gedurende het jaar wijzigen of aangevuld worden.

Gezond en fit ouder worden

Gezond en fit ouder worden is een beweeg- en leefstijl project dat ontwikkeld is door de Rijksuniversiteit Groningen. Dit is een jaarlijks terugkerend project en team sport nodigt elk jaar senioren uit een andere wijk van de gemeente uit om deel te nemen. Het project begint met het afnemen van een fittest. Er wordt dan gekeken naar onder andere de bloeddruk, het uithoudingsvermogen, de coördinatie, kracht, lenigheid en reactiesnelheid. Naar aanleiding van de testresultaten gaan de deelnemers in gesprek met een adviseur. Samen wordt er gekeken naar de scores en wordt de optie besproken om mee te doen aan een reeks beweeglessen. Deze lessen worden gratis aangeboden en na dit traject kan een deelnemer ervoor kiezen om lid te worden van een vereniging.

Doel van dit project is niet alleen om mensen in beweging te brengen, belangrijker is misschien wel om kwetsbare ouderen uit het sociaal isolement te halen.