Activiteiten

In het kader van sportstimulering worden er verschillende activiteiten en projecten georganiseerd door Team Sport. Het doel van de activiteiten en projecten is om inwoners in beweging te brengen en kennis te laten maken met sport en bewegen om doorstroming naar structureel aanbod te bevorderen.

Klik op een van de onderstaande activiteiten voor meer informatie.

Ommetje Veendam

Door de huidige corona maatregelen komen steeds meer mensen minder in beweging. De gemeente Veendam heeft hiervoor een simpele, maar leuke oplossing. Doe mee met Ommetje Veendam. Een activiteit die perfect past binnen de huidige corona maatregelen. Zowel jong als oud kan meedoen en je kunt er ook mooie prijzen mee winnen.

Hoe kun je meedoen met Ommetje Veendam?

Meedoen is geheel gratis. Download de app Ommetje van de hersenstichting en maak een account aan. Na het aanmaken van een account kun je kiezen. Doe mee met de landelijke ranglijst of met een ranglijst uit de buurt. Kies voor optie 2 en meld je dan aan voor de groep Veendam Beweegt. De code is LKKKL. Je kunt daarna direct starten met je eerste ommetje. Hoe meer ommetjes je maakt, hoe meer punten je kunt verzamelen. Meld je snel aan, want je hebt tot 31 maart 2021 de tijd om zo hoog mogelijk op de ranglijst te komen.

Waarom meedoen met Ommetje Veendam?

Naast dat het goed voor de gezondheid is, zit er een uitdagend wedstrijdelement in. Maak jij meer ommetjes dan de buurman of buurvrouw? Of ga jij samen de strijd aan met een vriend of vriendin, je vader of moeder? Voor de drie hoogste plekken op de ranglijst stellen we cadeaubonnen beschikbaar, te besteden bij lokale ondernemers. Win jij straks een leuke prijs ter waarde van €75,- €50,- of €25,-? Download de app en doe mee met Ommetje Veendam!

De app installeren

  1. Ga op je telefoon naar de Play Store (android) of de App Store (iPhone) en zoek hier op ‘Ommetje’;
  2. Installeer de app op je telefoon, dit is gratis;
  3. Open de Ommetje app op je telefoon en stel de app in (zie foto’s hieronder);
  4. Kies een gebruikersnaam, dit moet een unieke naam zijn;
  5. Je krijgt vervolgens de vraag of je mee wil doen in een team. Klik op ja;
  6. Vul vervolgens de teamcode van Ommetje Veendam in: LKKKL en klik op volgende;
  7. Je bent nu toegevoegd aan team Veendam Beweegt, vul je mailadres in en vul vervolgens als laatste stap nog een zelf gekozen wachtwoord in;
  8. De app is ingesteld. Ga je een ommetje lopen? Open de app, druk op ‘Start Ommetje’ en wandel minimaal 20 minuten om punten te scoren voor de ranglijst;
  9. Open de app als je klaar bent met wandelen en druk op de stopknop (het vierkantje);
  10. Je punten worden vervolgens bijgeschreven op de ranglijst.


Fotospeurtochten

Download één van de onderstaande fotospeurtochten en kom in beweging! Print de route en foto’s uit, knip de foto’s los en ga op pad. Kijk tijdens het wandelen goed om je heen, waar zijn de foto’s gemaakt? Leg de foto’s tijdens de wandeling in de juiste volgorde. Benieuwd naar de oplossing? Stuur een berichtje naar veendambeweegt@veendam.nl en je ontvangt de foto’s in de juiste volgorde.

Fotospeurtocht Veendam: route en foto’s

Fotospeurtocht Wildervank: route en foto’s

Geen printer thuis? Geen probleem! Mail je adresgegevens naar veendambeweegt@veendam.nl en wij sturen je de materialen toe via de post.

Maandelijkse activiteiten senioren

Vanaf oktober 2020 organiseert Team Sport onder de naam Veendam Beweegt maandelijks een sportieve activiteit voor 55-plussers. De activiteiten worden georganiseerd in het kader van sportstimulering en kennismaking. Elke maand wordt er een andere activiteit georganiseerd. De activiteiten worden via de nieuwsbrief en via deze website maandelijks bekend gemaakt.